Munkeröds Floristutbildning Logo

Munkeröds Utbildningscenter - sedan 1991

En av Sveriges äldsta blomsterskolor

Munkeröds Utbildningscenter är en modern skola för traditionellt hantverk. I strävan att skapa en inspirerande utbildning i trevlig miljö för framtidens florister och blomsterdekoratörer öppnade vi vår första skola 1991 i Stenungsund, 4 mil norr om Göteborg. Idag driver vi även utbildning i Göteborg, i Partihallarna, mitt i blomsterbranschens centrum.

Företaget drivs av samma ägare sedan starten. Vi har inga riskkapitalägare. För oss är det viktigt att investera i skolan. Alla elever oavsett bakgrund är välkomna till vår skola.

Våra floristlärare

LISA EKHOLM

ANNA ENGLUND

MALIN SVAHN

MEJSELVÄGEN 2

Stenungsund

I norra delen av Stenungsund ligger ett företagscenter som heter Munkeröd. Det var här skolan slog upp portarna 1991 och erbjöd både elever på gymnasiet och vuxenelever utbildning inom yrket floristik. Det var området Munkeröd som gav skolan dess namn.

Alltsedan starten har skolan
satsat på bra utbildning, fina lokaler byggda enligt miljönormer, bra mat till eleverna med eget kök, riktig skolhälsovård, speciallärare och stödundervisning för alla elever som behöver. Hos oss är alla välkomna.

BLOMSTERGATAN 2

Göteborg

Ingenstans i Göteborg finns det så många färska snittblommor och krukväxter som vid blomsterbranschens marknadsplats Partihallarna. Blomsterhandlare och grossister möts tidigt varje morgon för att köpa och sälja blommor från världens alla hörn. Mitt i denna myllrande marknadsplats har vi på Munkeröds Utbildningscenter våra ljusa luftiga lokaler.

Som elev får du möjlighet att befinna dig i blomsterbranschens centrum. Du har nära till alla grossister och kan på så vis följa säsongens blommor, dess utbud och priser, under hela utbildningen. Vi på Munkeröds Utbildningscenter köper in snittblommor och binderitillbehör så gott som dagligen, för att du som elev skall få färska blommor och trendiga binderitillbehör att skapa med. Eftersom du träffar många blomsterhandlare har du stora möjligheter att skaffa praktikplats och ev. arbete.