Munkeröds Floristutbildning Logo

FÖR DIG SOM KAN GRUNDERNA

Korta påbyggnadskurser

Har du en grundutbildning eller motsvarande erfarenhet och vill komplettera med enstaka kurser i andra stilarter eller fördjupa dig i floristarbeten som är vanliga i handeln? Då har du nu en unik möjlighet att gå kortare påbyggnadskurser. Passar även tidigare påbyggnadselever som vill repetera/fördjupa sin kunskap.

Kurserna körs under vårterminen 2024 och du kan fritt välja att gå en eller flera. Efter respektive kurs erhålls ett intyg.


Formal linjär stilart 

-3 dagar


Som grundteknik arbetar vi mest med dekorativ stilart och formbinderi men för att kunna bredda din kompetens som florist så finns nu möjligheten för dig att prova andra stilarter. Formal Linjär stilart är kaxig men sparsmakat. Du lär dig använda kontraster för att framhäva en enskild blomma.


Miljöanpassade binderier  - 2 dagar


Blomsterbranschen går mer och mer i riktning att miljöanpassa arbeten, att välja smartare lösningar och andra tekniker.
Två dagar med olika sätt att arrangera blommor i alternativa stickmassor till begravning.Transparent stilart  

- 3 dagar


I den här kursen bryter vi mönstret i det traditonella formbinderiet. Lekfullt, böjande med korsade linjer är känslan i den transparenta stilen.
Florist i butik

- 2 dagar

Här får du möjlighet att fördjupa dig och repetera floristarbeten som är vanligt förekommande i handeln. Till exempel handbunden brudbukett, begravningsdekorationer och buketter.Vegetativ stilart 

- 2 dagar


I den här kursen lär du dig en stilart där du efterliknar naturen.  

Du kommer att kunna erbjuda dina kunder unika dekorationer eller buketter där blommornas växtsätt står i fokus.Bukett i konstruktion 

- 2 dagar


En konstruktion har till syfte att förhöja helheten på buketten och skapa en mer kreativ och avancerad typ av bukett. En bukett i konstruktion är en vanlig uppgift på floristtävlingar. Du får testa på olika tekniker och tekniska lösningar.


Aktuella kursstarter

  • Formal linjär stilart: 19 - 21 februari 2024 Göteborg
  • Miljöanpassade binderier: 29 februari - 1 mars 2024 Göteborg
  • Transparent stilart: 22 - 24 april 2024 Göteborg
  • Florist i butik: 29 - 30 april Göteborg
  • Vegetativ stilart: 21 - 22 maj Göteborg
  • Bukett i konstruktion: 23 - 24 maj 2024 Göteborg


Kursavgift: 2.995 kr inkl. kursmaterial