Munkeröds Floristutbildning Logo

KURSER

Yrkeskurser - Florist/Blomsterdekoratör

Vill du jobba som florist och blomsterdekoratör? Yrket är känsligt för mode och trender och passar därför bra för den som gillar design, formgivning och praktiskt skapande. Vår blomsterskola lär dig floristyrket. Vill du testa på innan du bestämmer dig för en lång utbildning? Då kan våra yrkeskurser passa dig!

Introduktion

2 veckors introduktion till floristyrket för dig som vill prova på

Miljövänliga tekniker

3-dagars intensivkurs inom hållbara tekniker för nybörjaren

Inspiration

1 veckas inspirationskurs för dig som  kan grunderna

3-dagars intensivkurs i bukettbinderi för nybörjaren

Bukettbonanza

Bröllop

3-dagars intensivkurs i bröllopsbinderi för nybörjaren

Förgyll hösten

4 kvällskurser inom floristiken för nybörjaren


Floristens uppgift

Den som köper ett blomsterarrangemang vill ha något speciellt och vackert avsett för just denna person. Oavsett om det är till bröllop, begravning, 50-års fest, studenten, konfirmationen eller en bukett att ge bort så skall det vara något speciellt. Ett kalenderår innehåller många högtider när det behövs många florister för alla blomsterbinderier som skall skapas. För floristen gäller det att tillsammans med kunden skapa något som passar mottagaren. Vi vet ju alla att det alltid finns en anledning att ge bort en blomma.


Vi erbjuder utbildningar av varierande omfattning som utvecklar ditt färgseende, din känsla för form och design inom blomsterbinderi. Du lär dig att binda buketter för olika tillfällen såsom bröllop och begravningar. 

"Ser tillbaka på skolan som en fantastisk tid med härliga klasskamrater och lärare. Så inspirerande, kreativt och roligt. Där sattes grunden för vårt yrkesliv" 

- Moa Lamberg, f.d. elev på Munkeröds yrkesutbildning

Munkeröds Floristutbildning följer Skolverkets nationella kursplaner och vi har betygsrätt för vuxenutbildning.

"Dagligen förundrades jag och gör än i dag över hur fantastiskt det är att få vara kreativ som florist och att dessutom ha det som sitt yrke"

- Jennie Åhlund, f.d. elev på Munkeröds Floristutbildning