Munkeröds Floristutbildning Logo

GRUNDUTBILDNING | PÅBYGGNADSUTBILDNING 

Yrkesutbildningar - Florist/Blomsterdekoratör

Vill du jobba som florist och blomsterdekoratör? Yrket är känsligt för mode och trender och passar därför bra för den som gillar design, formgivning och praktiskt skapande. Vår blomsterskola lär dig floristyrket med vår gedigna utbildning som följer skolverkets läroplan.

Yrkesutbildning

Följer skolverkets kursplan och du erhåller betyg efter färdig utbildning

Grundutbildning

Grundutbildning i blomsterbinderi som följer skolverkets kursplan Florist 1,2,3

Påbyggnadsutbildning

Ökar och fördjupar dina kunskaper till professionell hantverksnivå. skolverkets kursplan Florist 4,5,6a


Floristens uppgift

Den som köper ett blomsterarrangemang vill ha något speciellt och vackert avsett för just denna person. Oavsett om det är till bröllop, begravning, 50-års fest, studenten, konfirmationen eller en bukett att ge bort så skall det vara något speciellt. Ett kalenderår innehåller många högtider när det behövs många florister för alla blomsterbinderier som skall skapas. För floristen gäller det att tillsammans med kunden skapa något som passar mottagaren. Vi vet ju alla att det alltid finns en anledning att ge bort en blomma.


Vi erbjuder utbildningar av varierande omfattning som utvecklar ditt färgseende, din känsla för form och design inom blomsterbinderi. Du lär dig att binda buketter för olika tillfällen såsom bröllop och begravningar. 

"Ser tillbaka på skolan som en fantastisk tid med härliga klasskamrater och lärare. Så inspirerande, kreativt och roligt. Där sattes grunden för vårt yrkesliv" 

- Moa Lamberg, f.d. elev på Munkeröds yrkesutbildning

Munkeröds Floristutbildning följer Skolverkets nationella kursplaner och vi har betygsrätt för vuxenutbildning.

"Dagligen förundrades jag och gör än i dag över hur fantastiskt det är att få vara kreativ som florist och att dessutom ha det som sitt yrke"

- Jennie Åhlund, f.d. elev på Munkeröds Floristutbildning